Melbourne dag 1 - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Arno Spierings - WaarBenJij.nu Melbourne dag 1 - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Arno Spierings - WaarBenJij.nu

Melbourne dag 1

Door: Arno

Blijf op de hoogte en volg Arno

09 December 2016 | Australië, Melbourne

Terwijl ik dit verslag schrijf is het grootste deel van dag 2 ook al weer ten einde. Gisteravond na het eten niet meer de puf om te schrijven. Toch last van Jetlag?
Maar goed, hier dan toch het verslag van dag 1

Bij de eerste blik naar buiten: Regen en mensen in lange broek en winterjassen. Had ik me hier toch iets anders voorgesteld...
Gelukkig werdt het gaandeweg de dag wel beter (In ieder geval droog), maar fris blijft het wel.

Na een licht ontbijt en (vooral!) koffie op het station een Myki kaart gehaald voor het OV. Het is vrijwel hetzelfde systeem als in Nederland. Het enige verschil is dat er per dag een maximum op zit. Op weekdagen ben je per dag niet meer dan $8 kwijt, in het weekend zelfs maar $6. In de binnenstad is reizen met de tram zowieso gratis. Zouden ze in Nederland eens moeten doen zo.....

Vandaag was vooral een ontdek-dagje. Eerst maar eens richting Federation Square en het iconische Flinders Street Station voor een bezoekje aan het Visitor Center. Even een city-guide gehaald in pocket formaat, zodat ik niet overal een 1 bij 2 meter moet openslaan.

Onderweg al gezien dat de kerstsfeer er helemaal in zit hier in Melbourne. Later daarover meer...

Rondgelopen door de diverse straten een steegjes van Melbourne. Elke straat lijkt wel een land op zich. Vooral goed te zien aan de diverse restaurants. In de ene straat waan je je in China, de volgende in Korea, dan weer in Griekenland enzovoort. Het valt me zowieso op dat de Aziatische gemeenschap hier in grote getale is vertegenwoordigd.
Dit begon al op het vliegveld van Melbourne, waar de borden in het Engels en het Chinees zijn.

Verdwalen kan je niet in de stad. Alles is recht en blokkerig, net als in New York. Als je een beetje in de gaten hebt waar 't noorden is, kom je overal.

Verder vandaag vooral Melbourne van boven gezien. Eerst vanaf het Skydeck op de 88e verdieping van de Eureka Tower, het hoogste gebouw op het zuidelijk halfrond. Ze hebben daar ook nog 'The Edge' waarin je in een glazen box 3 meter uit het gebouw wordt geschoven. Geef mijn portie maar aan Fikkie....

Vervolgens langs het Etihad Stadion richting de Melbourne Star. Het was druk bij het stadion. Blijkbaar was er een concert gepland (Coldplay)

De Melbourne Star is vergelijkbaar met de London Eye. Ik heb daar een Dag/Nacht ticket geboekt, dus na de dagrit mag ik 's avond nog een keer terug voor een ritje in het donker. Een volle ronde duurt een half uur, dus voldoende tijd om rond te kijken. Zeker als je de cabine voor jezelf alleen hebt!

Nog even over de kerst. Alles ademt kerst hier. In elke straat is wel een meet&greet met Santa. Er is een Gingerbread house wat je kan bezoeken, etalages met mini-voorstellingen waarvoor je een uur in de rij moet staan en kerstmuziek overal. 's avond ook nog een Santa Run door de stad. En oh ja, hier draaien ze ook gewoon 'Dreaming of a White Christmas'.

Vandaag ook contact gehad met mijn oom en neef. Mijn oom zie ik zoals gepland de 24e, mijn neef morgen (zaterdag) al. Die is nu ook in Melbourne voor zijn studie.

Zoals gezegd na het eten totaal uitgeteld in slaap gevallen in het hotel.

Foto's van deze dag volgen na het verslag van zaterdag

• 10 December 2016 - 12:27

Brian:

Goed bezig wordt nu al jaloers